Volledige prothese
Een kunstgebit voor een stralende lach die bij u pastEen kunstgebit dat voelt en oogt als uw eigen gebit
Ervaart u problemen met uw gebitsprothese, zoals pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering? En bent u op zoek naar een ervaren specialist die uw wensen serieus neemt en pas stopt tot u met een stralende glimlach de praktijk uit loopt? Bij TPP Voorburg maken we onze patiënten al vele jaren blij met een kunstgebit, dat voelt als hun eigen gebit. De specialist bekijkt uw persoonlijke situatie en geeft advies over welk type kunstgebit het best bij u past.
Daarvoor kijken wij verder dan onze expertise en de kwaliteit van onze materialen, namelijk naar de persoon achter het gebit. Uw wensen zijn voor ons leidend en wij doen er alles aan om daar aan tegemoet te komen.
Onze werkwijze
Intakegesprek
U maakt kennis met uw behandelaar waarbij uw vragen en wensen worden besproken. De mogelijke behandeling, kosten en vergoeding van uw zorgverzekeraar worden besproken.
Behandeling
De behandeling wordt gestart waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen. Samen bepalen we de kleur, vorm en stand van uw tanden. Uw kunstgebit wordt aangemeten met de beste technieken voor een optimale pasvorm. Wij werken uitsluitend met zeer hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.
Nazorg
Ook na plaatsing van uw kunstgebit is het van belang dat u ieder jaar langskomt voor een prothesecontrole. Uw kaak slinkt namelijk en zo zorgen we dat uw kunstgebit een optimale pasvorm behoud. Tijdens deze afspraak zullen wij ook gratis de prothese reinigen.
Een nieuw kunstgebit, nodig of niet?
Heeft u al een kunstgebit en twijfelt u of deze toe is aan vervanging? Tijdens een intakegesprek kan onze specialist met u meekijken naar een passende oplossing. Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, dan kan deze vaak aangepast worden. Aan de binnenzijde van de gebitsprothese wordt dan een nieuwe laag aangebracht waardoor de prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet los zit. Een andere mogelijkheid is dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken. Dan is een algehele vervanging de beste optie. Bij TPP Voorburg is een intakegesprek altijd gratis, dus u kunt gerust vrijblijvend een afspraak maken met onze specialist.
Een kunstgebit bij TPP Voorburg
Zeer ervaren prothese specialist
Gebruik van de beste technieken voor een optimale pasvorm
Gebruik van zeer hoogwaardige materialen voor een duurzaam en natuurlijk resultaat
Uw wensen zijn leidend. Samen bepalen we de kleur, vorm en stand van uw tanden
U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht
Wij hebben ervaring met patiënten met angst en dementie.
Alles onder 1 dak, u wordt niet doorverwezen
Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
De volledige behandeling in 5 afspraken
1. De eerste afdrukken
Tijdens deze afspraak zal de tandprotheticus de eerste afdrukken van uw kaak nemen. Met deze afdrukken kan de tandprotheticus individuele lepels maken.
2. Definitieve afdrukken
Met behulp van de speciaal voor u gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe kunstgebit vastgelegd.
3. Beetbepaling
Met een beetbepaling kan onze tandprotheticus zien hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond aanwezig is voor de prothese. Ook overlegt hij met u uw esthetische wensen en bepaalt hij samen met u de kleur en vorm van de te gebruiken tanden. Het is goed om foto’s van vroeger mee te nemen, zodat er een natuurlijk eindresultaat ontstaat.
4. Passen van de proefprothese
Tijdens deze afspraak controleert onze tandprotheticus of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar sluiten. De tanden en kiezen staan nog op een wasplaatje, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn.
5. Plaatsen van de prothese
De prothese is klaar en onze tandprotheticus plaatst deze in uw mond. Hij controleert uw nieuwe kunstgebit op esthetiek en pijnplekken. Ook uw spraak wordt gecontroleerd.
Jaarlijks
Wij raden u aan om jaarlijks langs te komen voor een gratis gebitscontrole. Tijdens deze afspraak zullen wij de pasvorm van uw gebit bekijken, en zo nodig aanpassen. Ook zullen wij gratis uw prothese reinigen.
Wanneer een reparatie of rebasing volstaat, heeft u uw kunstgebit vaak binnen 1 dag terug. Houd er in dat geval rekening mee dat u gedurende die dag geen kunstgebit kunt dragen of neem uw reservegebit mee.
“Een stralende lach begint bij een mooi gebit.”
Al jaren specialist in het maken en repareren van protheses
Na jaren gewerkt te hebben als tandtechnicus is Jurgen de opleiding voor tandprotheticus gaan doen. Direct na het behalen van zijn diploma is hij aan het werk gegaan bij TPP Voorburg. Tegenwoordig is hij de eigenaar van TPP Voorburg en runt nu met veel plezier zijn praktijk, met passie voor het vak én zijn patiënten.
Naast zijn deskundigheid kunt u rekenen op de beste kwaliteit. TPP Voorburg maakt namelijk ten allen tijde gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen en de nieuwste technieken en systemen. Zodat u en uw omgeving zo lang mogelijk kunnen genieten van uw stralende lach!
U kunt direct bij ons terecht
U heeft geen doorverwijzing nodig van uw tandarts om bij ons behandeld te worden.
Vrijblijvende intake
Tijdens een intakegesprek kijken we samen naar de mogelijkheden. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening.
Ruime vergoeding
De basisverzekering voorziet in een vergoeding van 75% voor de kosten van een volledig kunstgebit.
Kosten en vergoeding
Als gecontracteerde Tandprothetische praktijk in Voorburg hebben wij zorgcontracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Voor u betekent dit dat uw behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar wordt gedeclareerd. Kosten die voor uw rekening zijn worden dan door uw eigen zorgverzekeraar of via Infomedics aan u doorberekend.
De basisverzekering voorziet u een vergoeding van 75% voor de kosten van een volledig kunstgebit. Uw eigen bijdrage is 25%. Indien u een aanvullende verzekering heeft krijgt u ook nog een gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw eigen bijdrage. Nadat u van ons de begroting heeft ontvangen, kunt u bij uw eigen zorgverzekeraar nagaan hoeveel er precies vergoed wordt.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuw kunstgebit?
Tijdens het intakegesprek kijken wij samen met u naar alle mogelijkheden voor een nieuw gebit. Afspraak makenVeelgestelde vragen
Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?
Wij raden doorgaans een kunstgebit aan wanneer er teveel tanden en/of kiezen verloren zijn gegaan. De oorzaken zijn verschillend, zoals tandbederf of -uitval. Gevolgen hiervan kunnen zijn een slechte mondhygiëne, pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering. Omdat een implantaat of kroon ter vervanging van alle tanden een te ingrijpende behandeling is, adviseren we in dit geval een kunstgebit.
Ik heb al een kunstgebit, hoe weet ik dat deze niet (meer) goed past?
Signalen van een niet goed passend kunstgebit zijn:
- U heeft weleens moeite met kauwen of praten
- U heeft weleens pijnlijke plekjes in uw mond
- Uw gezicht is iets ingevallen
- Uw mondhoeken zijn iets gaan hangen en/of kunnen geirriteerd zijn
- Uw onderkaak staat wat verder naar voren
- U heeft soms nekklachten
- Enkele van de kiezen van uw kunstgebit vertonen slijtage
- U gebruikt wel eens kleefpasta’s
Wanneer kom ik in aanmerking voor een vervangend kunstgebit?
Wanneer u reeds een volledig kunstgebit heeft (geen eigen tanden in een van uw kaken), kunt u iedere 5 jaar een nieuw kunstgebit aanvragen bij uw zorgverzekering. Als uw prothese slecht past kan dat al sneller. Een nieuw, volledig kunstgebit wordt bijna volledig vergoed vanuit de Basis zorgverzekering, namelijk voor 75%. Indien u een aanvullende verzekering heeft, krijgt u ook nog een gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw eigen bijdrage. Nadat u van ons de begroting heeft ontvangen kunt u bij uw eigen zorgverzekeraar nagaan hoeveel er precies vergoed wordt.
Wat kost een kunstgebit?
Een volledig kunstgebit (boven- en onderkaak) kost gemiddeld tussen de 900 en 1.300 euro. De prijs is onder andere afhankelijk van het materiaal dat er gebruikt wordt en bestaat uit een deel techniekkosten en een deel tandartskosten. Omdat we bij TPP Voorburg werken met de nieuwste technieken en de beste materialen kunnen we protheses zo efficiënt en duurzaam mogelijk maken. Zo doet u langer met uw kunstgebit, waardoor u op termijn kosten bespaart.
Hoe houd ik mijn kunstgebit schoon?
Het is raadzaam de prothese 2 tot 3 keer per week schoon te maken met een daarvoor bedoelde (zachte) protheseborstel en prothese reinigingsmiddel. Deze zijn bij de drogist te vinden. Wanneer u heeft gegeten spoelt u de prothese af. Uw prothese is namelijk erg gevoelig voor aanslag van eten en bacteriën en het is dus raadzaam deze zo goed mogelijk schoon te houden om hier eventueel uit voortkomende ziektes te voorkomen.
Hoe lang gaat een kunstgebit mee?
Een kunstgebit gaat ongeveer vijf jaar mee. Uw kunstgebit is met zorg vervaardigd om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Vijl of slijp nooit aan uw kunstgebit. Als u hierdoor de pasvorm verandert kunt u uiteraard geen aanspraak meer maken op garantie. Een goede hygiëne is voor uw mond en uw prothese bovendien van het allergrootste belang voor het behoud van uw kunstgebit. Tijdens de poetsinstructie leert u welke hulpmiddelen voor u het meest geschikt zijn.
Wat zijn de alternatieven voor een kunstgebit?
Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft met name de onderkaak slinken. Implantaten helpen om dit tegen te gaan en daarom is een implantaatgedragen prothese (klikgebit) een goed alternatief voor een kunstgebit. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd en neemt als het ware de functie van de tandwortel over, waardoor uw prothese stevig blijft zitten. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee of vier implantaten voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beide materialen die door het lichaam niet worden afgestoten. Een implantaat in de bovenkaak is zeldzaam; implantaten in de onderkaak daarentegen komen veelvuldig voor. Een kunstgebit wordt ‘los’ in de mond gedragen en wordt op de plek gehouden door de precieze pasvorm. Een klikgebit wordt ook wel een kunstgebit op implantaten genoemd. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de pagina klikgebit.
Is TPP Voorburg aangesloten bij alle zorgverzekeraars?
Ja, wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.
Ervaringen van onze patiënten
Mijn oma (90 jaar) heeft na 35 jaar een nieuw kunstgebit laten aanmeten, zij was een een beetje huiverig, maar haar angst was bij de eerste afspraak al volledig weggenomen. Dhr de Kloet heeft haar zeer professioneel en vriendelijk geholpen, het resultaat was verbluffend! (Oma zei bij het indoen”ik voel niets meer!”) Ze is enorm blij en opgelucht en zei ook “Had ik dit maar veel eerder gedaan”
Ze zijn hier supervriendelijk en nemen uitgebreid de tijd om te luisteren naar wat de patiënt zelf vindt. Zo wordt je, als de prothese bijna klaar is uitgenodigd om te komen passen. Je krijgt dan de mogelijkheid om je mening te geven over bijvoorbeeld de kleur. Ook als achteraf blijkt dat iets niet lekker zit, kun je altijd meteen terecht om het te laten bijwerken. En er wordt duidelijk uitgelegd wat er wanneer gaat gebeuren. Kortom: heel tevreden.